Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Odborári v PPS Group Detva rušia štrajk, odmeny dostanú

Na snímke predseda ZO OZ KOVO Podpolianske strojárne, a. s., Detva Stanislav Ľupták na tlačovej konferencii v Banskej Bystrici 19. januára 2016. Foto: TASR - Jozef Poliak

Zástupcovia ZO OZ KOVO, ako aj vedenie PPS Group vyhlasujú, že považujú všetky svoje sporné práva a povinnosti v celom rozsahu za vysporiadané.

Detva 30. januára (TASR) - Zamestnanci PPS Group Detva nebudú v pondelok 1. februára štrajkovať. Vedenie spoločnosti, zastúpené generálnym riaditeľom Rastislavom Rusičom a ZO OZ KOVO Podpolianske strojárne, zastúpená Stanislavom Ľuptákom totiž podpísali Dohodu o urovnaní. Dohoda obsahuje záruku, že firma vyplatí zamestnancom výkonnostné odmeny za december 2015 a zamestnanci zrušia štrajk.

Ako TASR informoval hovorca spoločnosti Ľuboš Schwarzbacher, vedenie PPS Group pristúpilo k vyplateniu nenárokovateľnej časti mzdy so zreteľom na spoločenskú zodpovednosť, keďže nárast výroby v prvom kvartáli 2016 aktuálne predstavuje 10 % voči biznis plánu na celý rok a snaží sa o uzavretie nových kontraktov s kľúčovými zahraničnými zákazníkmi. "Vedenie spoločnosti preto víta zrušenie avizovaného štrajku, ktorý by PPS Group mohol o tieto nové obchodné príležitosti pripraviť," uviedol hovorca.

Zástupcovia ZO OZ KOVO, ako aj vedenie PPS Group vyhlasujú, že považujú všetky svoje sporné práva a povinnosti v celom rozsahu za vysporiadané.