Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Odborníci na informatizáciu sa budú stretávať na Pellegriniho úrade

Na snímke podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini . -/span> Foto: TASR - Michal Svítok

Na stretnutia budú chodiť aj Slovenská informatická spoločnosť, IT Asociácia Slovenska či Slovensko. Digital.

Bratislava 4. novembra (TASR) – Slovenská informatická spoločnosť, IT Asociácia Slovenska či Slovensko.Digital – aj členovia týchto expertných združení sa budú na týždennej báze stretávať v pracovných skupinách na Sekcii informatizácie Úradu podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu, aby pripravili podklady pre inovatívne, reformné a rozvojové projekty eGovernmentu.

Ako dnes úrad vicepremiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD) informoval, po schválení Národnej koncepcie informatizácie verejnej správy tak pristupuje k ďalším krokom, ktoré povedú k výraznému zlepšeniu stavu informatizácie spoločnosti.

Som rád, že sa nám darí plniť kroky, ktoré vedú k intenzívnejšej spolupráci verejnej a odbornej sféry pri tvorbe kľúčových dokumentov,“ povedal Pellegrini.

K lepšiemu nastaveniu projektov, ktoré zjednodušia život občanom a podnikateľom či procesy úradníkov, má tiež napomôcť detailný akčný plán. Ten bude jedným z prvých výstupov skupiny odborníkov. Jeho účinky sa podľa úradu zároveň prejavia pri prekonávaní značného rezortizmu v eGovernmente.

Ku koncu roka sa v rámci činnosti pracovných skupín dostanú na svetlo sveta detailné stratégie v oblasti ďalšieho rozvoja vládneho cloudu či efektívneho riadenia údajov používaných vo verejnej správe.

Všetky výsledky pracovných skupín budú po ich schválení v Rade vlády pre digitalizáciu verejnej správy zverejnené na www.informatizacia.sk. V pláne je aj workshop, ktorý úrad pripravuje na začiatok budúceho roka.