Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

Odložené poistné za apríl 2021 treba SP uhradiť do konca toho roka

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Sociálna poisťovňa už SZČO aj zamestnávateľov upozornila e-mailom na ich povinnosť zaplatiť do konca roka odložené platby poistného za apríl 2021.

Bratislava 5. decembra (TASR) - Samostatne zárobkovo činné osoby (SZČO) a zamestnávatelia, ktorí počas pandémie požiadali o odklad poistného za apríl 2021, ho musia Sociálnej poisťovni (SP) uhradiť do 31. decembra 2023. Informoval o tom hovorca Sociálnej poisťovne Martin Kontúr.

"Pri úhrade poistného za kalendárny mesiac apríl 2021 je potrebné uviesť špecifický symbol v štandardnom tvare 042021, úhradu vykonať na číslo účtu príslušnej pobočky Sociálnej poisťovne," pripomína SP s tým, že treba použiť správny variabilný symbol. Čísla účtov príslušných pobočiek možno nájsť na internetovej stránke SP.

Sociálna poisťovňa už SZČO aj zamestnávateľov upozornila e-mailom na ich povinnosť zaplatiť do konca roka odložené platby poistného za apríl 2021. "Upozornenia dostali tie subjekty, ktorým SP zaslala aj emailovú notifikáciu o zapracovaní čestného vyhlásenia k odkladu splatnosti poistného, teda na nich eviduje mailový kontakt," priblížila SP.

Ak SZČO alebo zamestnávatelia odložené poistné včas neuhradia, hrozí im penále za dni omeškania, ktoré môže Sociálna poisťovňa spolu s dlžnou sumou vymáhať. Prehľad termínov splatnosti odloženého poistného možno nájsť na internetovej stránke Sociálnej poisťovne.