Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Najlepšími hotelmi na Slovensku sú hotely siete Kempinski

Foto: TREND

Grand Hotel Kempinski High Tatras na Štrbskom plese a Kempinski Hotel River Park v Bratislave získali spomedzi hodnotených ubytovacích zariadení magazínu Trend najviac bodov.

Bratislava 24. marca 2015 (OTS) – Hotely siete Kempinski na Slovensku sa aj v roku 2015 stali víťazmi kategórie hotely v hodnotení magazínu Trend - TREND TOP Reštaurácie a hotely 2015. Grand Hotel Kempinski High Tatras na Štrbskom plese sa s Kempinski Hotelom River Park v Bratislave stali najlepšími hotelmi na Slovensku, keď spomedzi hodnotených ubytovacích zariadení získali najviac bodov.

Úspech dosiahli aj šéfkuchári a someliéri oboch najluxusnejších hotelov na Slovensku. Medzi 20 najlepších šéfkuchárov sa dostali šéfkuchár Bjoern Juhnke z reštaurácie River Bank v Kempinski Hoteli River Park Bratislava a tiež jediní Slováci šéfkuchári v sieti Kempinski – Tomáš Tejbus a Jozef Breza z tatranského Grand Hotela Kempinski. Ocenení boli aj someliéri Rastislav Šuták z bratislavského hotela Kempinski a tiež Matúš Hamara z tatranského hotela. „Veľkým úspechom je pre náš hotel to, že medzi špičku šéfkuchárov pôsobiacich na Slovensku sa dostal po prvýkrát aj náš šéfkuchár Tomáš Tejbus,“ hodnotí ocenenia Trend Top generálna manažérka Grand Hotela Kempinski High Tatras Kathrin Noll.

Ocenenia privítal aj nový generálny manažér bratislavského Kempinski Hotela River Park. „Opätovné vysoké hodnotenie našich služieb je pre nás samozrejme záväzkom do budúcnosti. Budeme sa snažiť hotelovým hosťom prinášať stále niečo nové, čo ešte zvýši ich pohodlie a komfort počas pobytu v našom hoteli,“ povedal v súvislosti s ocenením Rudolf Križan.

V bodovaní tohto ročníka urobil TREND podstatnú zmenu a bodovanie sa zjednodušilo. Namiesto 200 bodovej stupnice sa začala používať 20 bodová, ktorú používa napríklad druhý najznámejší bedeker na svete, francúzsky Gault Millau. Kritériá sa nezmenili, naďalej sa kladie pri reštauráciách dôraz na kvalitu jedla, servisu, prostredia a tiež na pomer kvality a ceny. Pri hoteloch na servis, vybavenie a tiež na pomer kvality a ceny.

Hotely a reštaurácie navštevovali hodnotitelia TREND-u od júna 2014 do marca 2015, a tak ako po minulé roky sa hodnotilo formou mystery shoppingu, teda anonymných návštev. Celkom bolo ohodnotených vyše 200 reštaurácií a hotelov. Výsledky vyhlásili počas konferencie TREND Horeca Manažment, ktorá sa konala 18.-19. marca v hoteli Diplomat v Dudinciach.
________

Hotely Kempinski Hotel River Park a Grand Hotel Kempinski High Tatras patria do portfólia spoločnosti Best Hotel Properties a.s. Okrem týchto hotelov má spoločnosť v portfóliu aj hotel Crowne Plaza v Bratislave, moskovský hotel Baltschug Kempinski a taktiež reštauráciu Buddha – Bar v Prahe. Do portfólia skupiny pribudol v roku 2013 aj Hotel InterContinental v Prahe. Akcie spoločnosti Best Hotel Properties a.s. sú kótované na Burze cenných papierov v Bratislave.