Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

ŽIGA: Trnavský PSA chce investovať, dostane daňovú úľavu

Snímka montážnej linky výrobného závodu automobilky PSA Groupe Slovakia v Trnave. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Investičná pomoc je momentálne v pripomienkovom konaní, po jeho skončení príslušný materiál predložíme na rokovanie vlády, dodal minister hospodárstva.

Bratislava 5. apríla (TASR) - Trnavská automobilka PSA Peugeot Citroen by mala dostať štátnu pomoc vo výške takmer 20 miliónov eur. Uviedol to dnes po rokovaní vlády šéf Ministerstva hospodárstva (MH) SR Peter Žiga (Smer-SD).

"PSA Peugeot Citroen, ktorý má svoju továreň v Trnave avizoval, že by rád urobil novú investíciu na nový model. Investícia by mala byť vo výške 165 miliónov eur. V prvej požiadavke podnik požadoval pomoc asi 18 miliónov eur vo forme peňažnej podpory," priblížil minister.

"Začíname však už aplikovať nový model (investičnej pomoci), kedy hovoríme, že na západnom Slovensku už máme investícií dosť. Peňažnými prostriedkami, teda tzv. cash dotáciou, budeme priamo podporovať už len vedu a výskum. Po rokovaniach sme sa nakoniec dohodli, že podniku bude poskytnutá štátna pomoc vo forme daňovej úľavy vo výške 18,5 milióna eur," spresnil Žiga.

Investor podľa neho spĺňa všetky zákonné kritériá. "Investičná pomoc je momentálne v pripomienkovom konaní, po jeho skončení príslušný materiál predložíme na rokovanie vlády," dodal minister hospodárstva.





UPOZORNENIE:

TASR vydá k správe zvukový záznam.





jal vjo