Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Paríž spojí pro-life aktivistov, chystá sa Európske fórum Jeden z nás

Paríž spojí pro-life aktivistov, chystá sa veľké Európske fórum Jeden z nás Foto: Archív MM

Najvýznamnejšie európske pro-life osobnosti sa v polovici marca stretnú na premiérovom fóre v Paríži, aby spojili svoje sily v medzinárodnom zápase za život.

Bratislava 9. februára (OTS) - Na podujatí, ktoré organizuje Európska federácia Jeden z nás, bude mať zastúpenie i Slovensko.

Historicky prvé Európske fórum Jeden z nás (One of Us) združí všetkých zapojených do občianskej iniciatívy Jeden z nás, z ktorej vznikla rovnomenná celoeurópska federácia s cieľom chrániť každý ľudský život a ľudskú dôstojnosť. „Zmobilizovať všetkých kľúčových aktérov pro-life aktivít naprieč Európou sa pro-life asociácie usilujú už druhé desaťročie. Pôjde o silný medzinárodný apel účinnejšie chrániť ľudský život a podporiť iniciatívu Jeden z nás,“ povedal člen výkonného výboru federácie za Slovensko Miroslav Mikolášik, ktorý bude aj jedným z hlavných rečníkov podujatia.

Na európskom fóre sa očakáva účasť viac než tisícky uznávaných vedcov, významných európskych politikov, umelcov a mediálnych pracovníkov. Počas podujatia udelia ocenenie „Cena za život“ hrdinom, ktorí dlhodobo bojujú za ľudský život a jeho dôstojnosť. Mottom akcie je „Dnes sú tu veľké a nové výzvy v otázkach potratu, eutanázie, matiek - nosičiek, eugenizmu, transhumánnych praktík. Úchylky, ktorých sme svedkami, sú také veľké, že jednotlivé krajiny Európy sa v boji za život musia spájať a sú vyzývané, aby postupovali spoločne,“ uviedla koordinátorka iniciatívy za organizáciu Donum Vitae Anna Kováčová-Habovštiaková. Donum Vitae sú spolu s Fórom života ako zástupcovia Slovenska jednými z 25 európskych zakladateľských organizácií federácie Jeden z nás.
Foto: EĽS

Európske fórum Jeden z nás sa uskutoční 12. marca v Paríži, mottom stretnutia je výzva „Na každom živote záleží“. Okrem odbornej konferencie a odovzdávania Ceny za život sú na programe diskusie, podujatie „Mestečko života“ či slávnostný kultúrny večer.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme čitateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.