Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Ekonomika

Na pôde parlamentného hospodárskeho výboru vznikli tri odborné komisie

Foto: TASR

V odôvodnených prípadoch môže výbor ustanoviť popri stálej komisii aj komisiu ad hoc, teda podľa potreby.

Bratislava 20. apríla (TASR) - Členovia Výboru Národnej rady (NR) SR pre hospodárske záležitosti si na svojom prvom zasadnutí vytvorili tri odborné komisie. Informovala o tom dnes predsedníčka výboru Jana Kiššová (SaS), ktorá zároveň povedie aj Komisiu pre podnikateľské prostredie, podporu malých, stredných podnikateľov a živnostníkov.

Na čele Komisie pre dopravu, výstavbu a cestovný ruch bude člen výboru Miroslav Ivan (SaS). Komisiu pre energetiku povedie podpredseda hospodárskeho výboru Maroš Kondrót (Smer-SD).

"Komisia sa skladá z predsedu, z poslancov výboru, zo zástupcov príslušných ministerstiev, vecne príslušných profesijných združení, vedeckých ústavov, podnikateľského prostredia a odbornej verejnosti, ktorých vymenúva a odvoláva na návrh výboru predseda výboru," priblížila Kiššová.

Komisiu zriaďuje výbor na návrh predsedu výboru alebo člena výboru v zmysle rokovacieho poriadku NR SR. V odôvodnených prípadoch môže výbor ustanoviť popri stálej komisii aj komisiu ad hoc, teda podľa potreby. Návrh pripravený komisiou je podkladom na rokovanie výboru o veci, na ktorej sa výbor uznesie, alebo keď komisia posúdi opodstatnenosť informovať výbor.

"Ide o odborný poradný orgán na prípravu podkladov, stanovísk a návrhov pre rokovanie výboru vo veciach pridelených predsedom Národnej rady SR alebo vo veciach, na ktorých sa výbor uznesie," dodala Kiššová.