Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

PAS: Nová vláda by mala spustiť reformy na podporu modernej ekonomiky

Na archívnej snímke Peter Kremský Foto: TASR/Martin Baumann

S týmito očakávaniami vstupuje do nadchádzajúceho roka 2016 Podnikateľská aliancia Slovenska (PAS).

Bratislava 31. decembra (TASR) – Lepšie postavenie Slovenska v hodnotení podmienok na podnikanie by mala zabezpečiť po parlamentných voľbách nová vláda, ktorá sa opäť pustí do reforiem a podporí modernú ekonomiku 21. storočia. Zabezpečí návrat státisícov Slovákov zo zahraničia. S týmito očakávaniami vstupuje do nadchádzajúceho roka 2016 Podnikateľská aliancia Slovenska (PAS).

"Veríme, že po parlamentných voľbách na začiatku marca Slovensko dostane vládu, ktorá sa opäť pustí do reforiem. Ich cieľom má byť zlepšovanie, a nie zhoršovanie podnikateľského prostredia. Potrebujeme vládu, ktorá sa reálne pustí do boja s korupciou. Podnikateľom v súťaži o štátne zákazky zaručí rovnosť šancí, odstráni pokrivenia trhu a podporí konkurenciu," podčiarkol pre TASR výkonný riaditeľ PAS Peter Kremský. Zdôraznil aj nutnosť reforiem súdnictva, sfunkčnenie prokuratúry a polície. Tiež nutnosť zamedziť daňovým podvodom a manipuláciám s eurofondmi.

"Potrebujeme nové investície, podporu nových pracovných miest. V neposlednom rade aj dokončenie diaľnic, železníc, opravu ciest. Veríme, že sa Slovensko stane krajinou pre ľudí, že to nie je len sen," skonštatoval Kremský.

PAS sa aj v budúcom roku chce naďalej venovať hodnoteniu podnikateľského prostredia, bude navrhovať zmeny a kritizovať nedostatky. V pláne má tiež analýzy trhu práce, hodnotenie podmienok fungovania štátnej správy, samosprávy a súdnictva.