Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

P. Pavlis: V analýze SE je v otázke Mochoviec istý posun

Na snímke Pavol Pavlis. Foto: TASR/Michal Svítok

Tretí jadrový blok mali uviesť Slovenské elektrárne do prevádzky koncom roka 2014 a štvrtý blok v roku 2015.

Bratislava 28. júla (TASR) - V analýze akciovej spoločnosti Slovenské elektrárne (SE) týkajúcej sa dostavby jadrových blokov v Mochovciach (EMO) je "istý posun" aj "určité navýšenie". Uviedol to dnes po mimoriadnom rokovaní vládneho kabinetu minister hospodárstva SR Pavol Pavlis (Smer-SD).

"Materiál sme dostali, v súčasnosti ho analyzujeme, ale zatiaľ sme ešte nepristúpili k nejakému vyhodnoteniu. Určite budeme s Enelom alebo so Slovenskými elektrárňami komunikovať, budeme chcieť podrobne vedieť o tom, čo všetko je v materiáli napísané. Budeme teda s nimi na túto tému ešte diskutovať," priblížil.

Na otázku, aké termíny a aké sumy Slovenské elektrárne v analýze uvádzajú, Pavlis odpovedal: "Je tam určitý posun, aj určité navýšenie, ale je predčasné o tom hovoriť, pretože je to všetko ešte vec diskusie. My sme to ešte neschválili. Nechcel by som sa k tomu teda teraz ešte vyjadrovať. Konečná suma môže byť úplne iná."

Pôvodne sa predpokladalo, že na dostavbu dvoch jadrových blokov v Mochovciach bude treba 2,8 miliardy eur, v súčasnosti je to už 3,8 miliardy eur. Hovorí sa však aj o ďalšom navyšovaní rozpočtu dostavby. Tretí jadrový blok mali uviesť Slovenské elektrárne do prevádzky koncom roka 2014 a štvrtý blok v roku 2015.