Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Ekonomika

Pekárenský zväz ponúkol R. Takáčovi a stranám v NR SR svoje kapacity

Milan Lapšanský, archívna snímka. Foto: TASR Pavol Zachar

V rámci príprav kompenzácií pre potravinárov za zvýšené príplatky za prácu v noci, cez víkendy a sviatky zväz aktívne komunikoval s novovymenovaným ministrom.

Bratislava 30. októbra (TASR) - Slovenský zväz pekárov, cukrárov a cestovinárov (SZPCC) uvítal vymenovanie ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richarda Takáča (Smer-SD). Zároveň ponúkol ministrovi, ako aj stranám v Národnej rade (NR) SR svoje odborné kapacity. Informoval o tom v pondelok predseda predstavenstva zväzu Milan Lapšanský.

"Ako najväčší zväz, ktorý zamestnáva až tretinu pracovníkov v potravinárstve doslova v každom regióne Slovenska, chceme ministrovi i zástupcom v NR SR ponúknuť naše odborné kapacity nielen na národnej, ale aj európskej úrovni," uviedol zväz s tým, že je pripravený konštruktívne viesť dialóg o politike agrorezortu orientovanej na podporu skutočných výrobcov potravín na Slovensku a nie priekupníkov.

Zväz dodal, že strany bude kontaktovať v najbližšom období, aby nadviazal kontakty s ich odborníkmi na potravinárstvo. Potravinová bezpečnosť a sebestačnosť Slovenska, ako aj korektná cenotvorba potravín by podľa SZPCC mali byť kompetenciou každej politickej strany.

V rámci príprav kompenzácií pre potravinárov za zvýšené príplatky za prácu v noci, cez víkendy a sviatky zväz aktívne komunikoval s novovymenovaným ministrom. "Aj vďaka jeho aktivite sa podarilo kompenzáciu pre potravinárov a poľnohospodárov nielen presadiť, ale aj zrealizovať. Jeho postoje boli vždy triezve a o stav nášho sektora i naše potreby sa aktívne zaujímal, čo, žiaľ, nemôžeme povedať o politikoch bývalej koalície," uzavrel Lapšanský.