Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Ekonomika

Peniaze od Váhostavu firmy uvidia len ak bude v zisku

Na snímke generálny riaditeľ spoločnosti Váhostav Marián Moravčík počas tlačovej konferencie k reštruktualizácii spoločnosti 2. apríla 2015 v Bratislave. Foto: TASR/Michal Svítok

K peniazom sa firma, ktorej Váhostav dlží 45.000 eur, dostane len vtedy, ak Váhostav bude v zisku.

Bratislava 7. apríla (TASR) - Firme Energy Pro zostali po Váhostave nezaplatené faktúry za 45-tisíc eur. Potom ako Váhostav ohlásil reštrukturalizáciu, dostali v Energo Pro zlú správu - späť dostanú len sedemtisíc eur. Najnovšie sa však podľa denníka HOSPODÁRSKE NOVINY ukázalo, že ani tieto peniaze nemajú definitívne isté. Podľa podrobností v reštrukturalizačnom pláne, sa k peniazom dostanú len vtedy, ak Váhostav bude v zisku.

Táto podmienka môže znieť pre 689 nezabezpečených veriteľov nepríjemne najmä v kontexte predchádzajúcich troch rokov. Počas nich končil Váhostav v mínuse. V súčasnosti deklaruje, že všetky záväzky splní. "Počítame, že tento rok by sme mali skončiť so ziskom, rovnako aj ďalšie roky," povedal pre denník šéf Váhostavu Marián Moravčík. Celkovo by mal podnik spomínaným veriteľom vyplatiť 16 miliónov, píše denník na prvej strane v článku s názvom "Váhostav firmám: Dlhy splatíme, len ak zarobíme".