Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

PepsiCo chce zatvoriť závod v Británii, s brexitom to vraj nič nemá

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Ako uviedla americká firma, zatvorenie závodu na výrobu zemiakových lupienkov Walkers v severoanglickom meste Peterlee sa dotkne okolo 380 pracovných pozícií.

Londýn 1. marca (TASR) - Americká spoločnosť PepsiCo plánuje zatvoriť závod v severnom Anglicku, v dôsledku čoho by o prácu malo prísť takmer 400 ľudí. Firma však dodala, že zatvorenie závodu nemá nič spoločné s plánmi Británie opustiť Európsku úniu a výroba z tohto závodu bude presunutá do iných závodov v rámci Británie.

Ako uviedla americká firma, zatvorenie závodu na výrobu zemiakových lupienkov Walkers v severoanglickom meste Peterlee sa dotkne okolo 380 pracovných pozícií. Okrem lupienkov produkuje PepsiCo v Británii ešte nápoje Pepsi Max a ovsené kaše Quaker. V súvislosti s plánovaným uzavretím závodu v Peterlee firma dodala, že žiadne rozhodnutie neurobí bez predchádzajúcich konzultácií so zamestnancami a ich zástupcami.

Americká spoločnosť zamestnáva v Británii v 11 závodoch takmer 5000 ľudí. Jedným z nich je aj závod v meste Leicester, ktorý je najväčším závodom na výrobu zemiakových lupienkov na svete.