Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Peter Pavuk – nový generálny riaditeľ DPD SK

Foto: Direct Parcel Distribution SK s.r.o.

Pavuk pôsobí v spoločnosti DPD SK od roku 2002. Bol členom tímu, ktorý pobočku tejto medzinárodnej prepravnej siete na Slovensku založil a vybudoval.

Bratislava 30. júna (OTS) - Novým generálnym riaditeľom kuriérskej spoločnosti Direct Parcel Distribution SK s.r.o. (DPD SK) sa stal Peter Pavuk, ktorý doposiaľ pracoval v DPD na pozícii operačného riaditeľa.

Peter Pavuk – nový generálny riaditeľ DPD SK
Foto: Direct Parcel Distribution SK s.r.o.
Peter Pavuk prijal ponuku DPD a od mája 2015 zastáva pozíciu generálneho riaditeľa. V oblasti kuriérskych služieb pracuje už takmer 20 rokov a od roku 2002 priamo v spoločnosti DPD SK, kde bol aj členom tímu, ktorý pobočku tejto medzinárodnej prepravnej siete na Slovensku založil a vybudoval.

Spoločnosť DPD SK má 130 zamestnancov a je jedným z lídrov na trhu kuriérskych služieb, nie len čo sa týka objemu prepravených zásielok, ale aj inovácií služieb poskytovaných zákazníkom. Jednou z noviniek, ktorou DPD v minulom roku rozšírilo portfólio svojich služieb je aj sústavne rastúca sieť odberných miest Pickup, v ktorých môžu zákazníci DPD vyzdvihnúť balík alebo odoslať zásielky za špeciálne zvýhodnené ceny nie len v rámci Slovenska, ale už aj do vybraných krajín Európy.

DPD je členom medzinárodnej prepravnej siete DPDgroup, vlastnenej francúzskou spoločnosťou GeoPost, holdingom francúzskej La Poste. DPDgroup prepraví denne 3 milióny balíkov, obsluhuje 230 krajín a s obratom 4,9 miliardy € je druhou najsilnejšou balíkovou prepravnou sieťou v Európe.