Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Ekonomika

Platby pre väčšinu projektov Operačného programu doprava EK uvoľní

Na snímke vpravo minister dopravy SR Ján Počiatek a vľavo európsky komisár pre regionálnu politiku Johannes Hahn. Foto: TASR/Martin Baumann

Financie pre niekoľko projektov, ktoré sa týkajú železníc, však ostanú aj naďalej zablokované.

Bratislava 28. júna (TASR) - V najbližšom čase sa ukončí prerušenie platieb zo strany Európskej komisie (EK) do väčšiny slovenských projektov Operačného programu doprava.

Financie pre niekoľko projektov, ktoré sa týkajú železníc, však ostanú aj naďalej zablokované.

Dnes o tom na pôde rezortu dopravy informoval komisár EK pre regionálnu politiku Johannes Hahn. Stalo sa tak po stretnutí s ministrom dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Jánom Počiatkom (Smer-SD).

Ako uviedol Hahn, zablokované ostávajú dva, alebo tri projekty, v ktorých stále prebieha vyšetrovanie EK. "Preto sme ich vylúčili z celého tohto balíka a pri všetkých ostatných sme ukončili prerušenie," povedal Hahn. Bližšie detaily o projektoch však povedať nevedel.

Tu bude player


Konkrétne o ktoré projekty ide, nespresnil ani minister Počiatek. Rezort dopravy totiž zatiaľ v tejto veci nedostal oficiálny dokument EK, pričom ministerstvo disponuje len ústnym vyjadrením komisára Hahna.

"Ja si myslím, že od polovice minulého roka bola táto hrozba nepreplácania, čiže je to veľký prielom v tom, že tento Operačný program doprava je vlastne z drvivej väčšiny odblokovaný," skonštatoval Počiatek.