Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Plaváreň v Žiari nad Hronom čaká rozsiahla rekonštrukcia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dano Veselský

Rekonštrukciou prejdú bazén aj obvodové steny plavárne, ktoré majú v súčasnosti veľké tepelné úniky.

Žiar nad Hronom 9. marca (TASR) - Žiarsku krytú plaváreň čaká rozsiahla rekonštrukcia, najbližšie mesiace tak bude pre verejnosť uzavretá. Riaditeľ mestských Technických služieb Igor Rozenberg priblížil, že predmetom projektovej dokumentácie je komplexná rekonštrukcia prvého nadzemného podlažia, teda bazénovej časti.

Rekonštrukciou prejdú bazén aj obvodové steny plavárne, ktoré majú v súčasnosti veľké tepelné úniky. S búracími prácami chcú podľa Rozenberga začať na prelome apríla a mája. Prvé odhady hovoria, že obnova tohto športového stánku by mohla byť hotová koncom roka.

Nový plavecký bazén bude antikorový so šiestimi dráhami a bezbariérovým vstupom. Práve ten bol dlhodobou požiadavkou verejnosti. Zrekonštruujú aj šatne a vstupné priestory. Predmetom rekonštrukcie je podľa Rozenberga aj úprava priestorov, kde sa nachádzajú detské bazény. "Momentálne pripravujeme verejnú súťaž na budúceho prevádzkovateľa bufetu," podotkol Rozenberg.

Jedným z hlavných cieľov rekonštrukcie sú energetické úspory a zníženie nákladov na prevádzkovanie budovy. Preto budú komplexne zateplené aj strecha a obvodový plášť, vymenia všetky sklenené výplne. "Celkovo bude krytá plaváreň zvonku vyzerať úplne inak ako vyzerá v súčasnosti," uviedol riaditeľ Technických služieb.

Náklady na obnovu plavárne sú podľa Rozenberga rozpočtované na 3,6 milióna eur bez DPH. Na opravu plavárne získalo mesto finančný dar vo výške 600.000 eur od spoločností vlastniacich hlinikáreň Slovalco. Na rekonštrukciu si vezme mestská spoločnosť dlhodobý investičný úver.