Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Ekonomika

Novým predsedom predstavenstva SPP je oddnes Ján Valko

Ilustračná fotografia. Foto: TASR/Michal Svítok

V súvislosti so zmenami v štatutárnych orgánoch spoločnosti dochádza aj k oddeleniu funkcie predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa.

Bratislava 27. apríla (TASR) - Novým predsedom predstavenstva Slovenského plynárenského priemyslu (SPP), a. s., je oddnes Ján Valko, ktorý v tejto funkcii vystriedal Štefana Šabíka. Podpredsedom predstavenstva SPP, ktorý nahradí členku predstavenstva Ivanu Zelizňákovú, sa stal Rudolf Slezák. Informoval o tom hovorca SPP Ondrej Šebesta.

Zdôraznil, že v súvislosti so zmenami v štatutárnych orgánoch spoločnosti dochádza aj k oddeleniu funkcie predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa. Predstavenstvo SPP na svojom dnešnom zasadnutí rozhodlo o vymenovaní Štefana Šabíka za generálneho riaditeľa spoločnosti, ktorý túto funkciu zastával aj v predchádzajúcom období od roku 2014.

Šebesta podčiarkol, že v predstavenstve SPP sú od 27. apríla okrem Valka (predseda) a Slezáka (podpredseda) aj Pierre Poncik, Milan Hargaš a Ján Szalay (členovia).

Slovenský plynárenský priemysel, a. s., v oblasti dodávky plynu priamo nadväzuje na 160-ročnú tradíciu slovenského plynárenstva. Od roku 2012 pôsobí aj na trhu dodávky elektriny. Prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti SPP CNG, s.r.o., podporuje SPP rozvoj využívania stlačeného zemného plynu (CNG) v doprave ako ekologickej alternatívy k tradičný palivám. Od roku 2014 je vlastníkom 100 % akcií spoločnosti Slovenská republika, ktorá svoje akcionárske práva vykonáva prostredníctvom Ministerstva hospodárstva SR.