Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Ekonomika

PMÚ odporučil, aby aukciu na frekvencie 900 - 2100 MHz posúdila EK

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

PMÚ tiež upozornil, že podľa jeho informácií možnosť online konzultácií v tejto veci ponúklo aj Generálne riaditeľstvo EK pre hospodársku súťaž (DG COMP).

Bratislava 6. novembra (TASR) - Protimonopolný úrad (PMÚ) SR odporúča Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (UPREKAPS), aby nechal posúdiť podmienky aukcie na používanie frekvencií z pásma 900 - 2100 megahertzov (MHz) Európskej komisii (EK). Vyplýva to zo stanoviska, ktoré PMÚ zverejnil na svojej internetovej stránke. Informovala o tom hovorkyňa PMÚ Adriana Oľšavská.

"PMÚ okrem iného upozornil regulátora na svoje pretrvávajúce pochybnosti o podmienkach aukcie. Po viacerých zmenách podmienok aukcie totiž ostáva spornou otázka, či môžu zvýhodniť jedného alebo viacerých operátorov, čo by mohlo predstavovať štátnu pomoc," uviedol PMÚ v stanovisku s tým, že k plánovanej aukcii dostal v uplynulých mesiacov niekoľko podnetov.

Ako uviedol PMÚ, úrad nie je oprávnený rozhodovať o tom, či konkrétne opatrenie predstavuje poskytnutie štátnej pomoci, preto odporúča UPREKAPS obrátiť sa na EK. PMÚ tiež upozornil, že podľa jeho informácií možnosť online konzultácií v tejto veci ponúklo aj Generálne riaditeľstvo EK pre hospodársku súťaž (DG COMP).