Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

PMÚ schválil koncentráciu Penta Investments Limited nad Sberbank

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Spoločnosť Sberbank Slovensko patrí do skupiny Sberbank Group a v portfóliu má komplexnú ponuku bankových služieb.

Bratislava 11. marca (TASR) – Protimonopolný úrad (PMÚ) SR schválil 7. marca koncentráciu spočívajúcu v získaní priamej výlučnej kontroly spoločnosti Penta Investments Limited (PIL) so sídlom na Cypre nad spoločnosťou Sberbank Slovensko. Informoval o tom úrad dnes s tým, že rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť 9. marca.

Spoločnosť PIL je súčasťou investičnej skupiny Penta, ktorá investuje do rôznych oblastí vrátane energetiky, maloobchodu či zdravotníctva. Do skupiny patria aj spoločnosti Prima banka Slovensko a Privatbanka.

Obe poskytujú bankové služby obyvateľstvu aj podnikateľskej klientele, pričom Prima banka Slovensko má špecifickú prítomnosť v oblasti poskytovania bankových služieb samosprávam. Privatbanka sa orientuje na oblasť privátneho bankovníctva.

Spoločnosť Sberbank Slovensko patrí do skupiny Sberbank Group a v portfóliu má komplexnú ponuku bankových služieb.

PMÚ konštatoval, že účastníci koncentrácie sa horizontálne prekrývajú vo vzťahu k poskytovaniu viacerých druhov bankových služieb. Úrad zistil, že koncentrácia nevyvoláva súťažné obavy v prípade žiadnej z možných širších či užších definícií relevantných trhov.