Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

PMÚ schválil koncentráciu K. Matyska, Falck SK a Falck Emergency

Protimonopolný úrad Foto: Teraz.tv

Falck SK poskytuje asistenčné, záchranárske, zdravotnícke a tréningové služby.

Bratislava 25. novembra (TASR) - Protimonopolný úrad (PMÚ) schválil v polovici novembra koncentráciu spočívajúcu v získaní spoločnej kontroly českého podnikateľa Karla Matysku a spoločnosti Falck SK nad spoločnosťou Falck Emergency, a. s.

Matyska je na Slovensku aktívny v spoločnostiach z oblasti strojárstva či poradenských činností a prenájmu nehnuteľností. V okolitých krajinách je aktívny vo firmách vyrábajúcich mrazené produkty.

Falck SK poskytuje asistenčné, záchranárske, zdravotnícke a tréningové služby. Na Slovensku pôsobí prostredníctvom spoločnosti Falck Emergency a ňou kontrolovaných spoločností. Špecializuje sa na činnosti v oblasti záchrannej a dopravnej zdravotnej služby alebo služieb súkromnej bezpečnosti a mimoškolskej vzdelávacej činnosti.

"Z predložených podkladov a informácií úrad zistil, že medzi aktivitami účastníkov koncentrácie na Slovensku neexistuje horizontálne prekrytie ani vertikálne prepojenie... Posudzovaná koncentrácia značne nenaruší účinnú súťaž na relevantnom trhu, a to najmä v dôsledku vytvorenia alebo posilnenia dominantného postavenia," povedala Adriana Oľšavská z PMÚ.

Falck Emergency je pred koncentráciou spoločne kontrolovaná dvomi podnikateľmi, z ktorých jeden bude po koncentrácii naďalej Falck Emergency spoločne kontrolovať – Falck SK. Koncentráciou dochádza k výmene druhého zo spoločne kontrolujúcich podnikateľov, pričom novým bude Matyska.