Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Ekonomika

PMÚ schválil koncentráciu Tatra Asset Management a Jozefa Oravkina

Na snímke Jozef Oravkin. Foto: TASR – Martin Baumann

Po vyhodnotení predložených podkladov a informácií dospel úrad k záveru, že posudzovaná koncentrácia je v súlade so zákonom o ochrane hospodárskej súťaže

Bratislava 3. júla (TASR) - Protimonopolný úrad (PMÚ) SR schválil koncentráciu podnikateľov Tatra Asset Management, správ. spol., a. s., (TAM) a Jozefa Oravkina. Informovala o tom hovorkyňa úradu Adriana Oľšavská. Rozhodnutie podľa nej nadobudlo právoplatnosť 27. júna.

Spresnila, že spoločný podnik podnikateľov TAM a Jozefa Oravkina bude pozostávať zo spoločností CBC Development, a. s., Digital Park I, a. s., Digital Park II, a. s., a SKY Park Offices, a. s.

"Vychádzajúc z podkladov a informácií predložených úradu, najmä z výšky trhových podielov účastníkov koncentrácie (odhadnuté podľa prenajímanej plochy), počtu a charakteru konkurentov pôsobiacich na trhu prenájmu kancelárskych nehnuteľností, úrad neidentifikoval negatívne dosahy predmetnej koncentrácie na hospodársku súťaž na relevantnom trhu prenájmu kancelárskych nehnuteľností v Bratislave," priblížila.

Po vyhodnotení predložených podkladov a informácií dospel podľa nej úrad k záveru, že posudzovaná koncentrácia je v súlade so zákonom o ochrane hospodárskej súťaže, keďže značne nenaruší účinnú súťaž na relevantnom trhu.

TAM je dcérskou spoločnosťou Tatra banky, ktorá je súčasťou skupiny Raiffeisen Bank International. TAM pôsobí na území SR a v rámci svojho portfólia spravuje približne 30 otvorených podielových fondov. V oblasti nehnuteľností je TAM aktívny najmä v oblasti prenájmu kancelárskych priestorov, prenájmu maloobchodných priestorov a skladových priestorov.

Oravkin stojí na čele skupiny Alto, ktorá pôsobí v oblasti nehnuteľností, len na území mesta Bratislava, kde poskytuje najmä služby prenájmu kancelárskych a skladových priestorov, služby v oblasti rezidenčných nehnuteľností a výstavby nehnuteľností.