Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Začalo sa konanie vo veci fúzie Polish Enterprise Fund a CBA Slovakia

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.tv

Informovala o tom hovorkyňa úradu Adriana Oľšavská.

Bratislava 24. novembra (TASR) - Protimonopolný úrad (PMÚ) SR začal správne konanie vo veci koncentrácie, ktorá spočíva v nadobudnutí nepriamej výlučnej kontroly podnikateľa Polish Enterprise Fund VII L.P., Kajmanské ostrovy nad slovenským podnikateľom CBA Slovakia, a. s., Banská Bystrica. Informovala o tom hovorkyňa úradu Adriana Oľšavská.

"Portfólio spoločností, ktoré patria do ekonomickej skupiny spoločností prepojených s nadobúdateľom, v súčasnosti zahŕňa aj spoločnosť CED Group, S.a.r.l., Luxemburské veľkovojvodstvo (patriaca však do portfólia samostatného fondu – spoločnosti Polish Enterprise Fund VI L.P.), ktorá vykonáva spoločnú kontrolu v spoločnosti Kofola ČeskoSlovensko, a. s., Ostrava, Česká republika," spresnila.

Oľšavská upozornila, že tretie strany, teda fyzické a právnické osoby môžu predložiť úradu svoje pripomienky, námietky a informácie k oznámeným koncentráciám. "Žiadame tretie strany, aby svoje pripomienky predkladali úradu čo najskôr po zverejnení oznámenia, aby sa úrad, vzhľadom na dodržiavanie zákonných lehôt mohol týmito pripomienkami zaoberať v prvej fáze posudzovania oznámenej koncentrácie," dodala.