Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Ekonomika

Posudzujú koncentráciu podnikateľov v oblasti výroby cementu a betónu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Branislav Caban

PMÚ žiada tretie strany, aby svoje pripomienky predkladali čo najskôr po zverejnení oznámenia, uviedol Protimonopolný úrad.

Bratislava 29. januára (TASR) - Protimonopolný úrad (PMÚ) SR začal vo štvrtok (25. 1.) správne konanie na posúdenie koncentrácie podnikateľov v oblasti výroby cementu a betónu. Ide o získanie 100 % podielov. Úrad o tom informuje na svojej webovej stránke.

Kontrola sa týka podnikateľa Quatrro Beteiligungs GmbH (Ohlsdorf, Rakúsko) nad spoločnosťou Asamer Baustoffe Holding GmbH (Ohlsdorf, Rakúsko) a zároveň jej dcérskymi spoločnosťami, vrátane slovenských podnikov CEMMAC a.s. a CEMMAC Beton s.r.o. (obe so sídlom v Hornom Srní).

"Tretie strany, teda fyzické a právnické osoby, môžu predložiť PMÚ svoje pripomienky, námietky a informácie k oznámeným koncentráciám. PMÚ žiada tretie strany, aby svoje pripomienky predkladali čo najskôr po zverejnení oznámenia," uviedol PMÚ s tým, aby sa vzhľadom na dodržiavanie zákonných lehôt mohol pripomienkami zaoberať v prvej fáze posudzovania oznámenej koncentrácie.