Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

PMÚ začal správne konanie pre podozrenie z kartelu pri výstavbe ihrísk

Spolu tri detské centrálne ihriská takmer za 50.000 eur vybudovalo mesto Prievidza na sídliskách Píly, Zapôtočky a Necpaly. Všetky sú oplotené, s rôznymi hracími komponentmi a určené na voľnočasové aktivity pre deti od troch do 12 rokov. Slúžia už svojmu účelu, do užívania verejnosti ich 5. decembra 2013 symbolicky odovzdala prestrihnutím pásky na ihrisku na sídlisku Píly primátorka Prievidze Katarína Macháčková. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Ide o možnú dohodu obmedzujúcu súťaž uzatvorenú medzi podnikateľmi v súvislosti so zákazkami na uskutočnenie stavebných prác a dodávky technického vybavenia na multifunkčné ihriská.


Bratislava 30. septembra (TASR) - Protimonopolný úrad (PMÚ) SR začal 16. septembra správne konanie pre podozrenie z kartelu pri výstavbe multifunkčných ihrísk. Ide o možnú dohodu obmedzujúcu súťaž uzatvorenú medzi podnikateľmi v súvislosti so zákazkami na uskutočnenie stavebných prác a dodávky technického vybavenia na multifunkčné ihriská.

PMÚ na základe zhromaždených dôkazov nadobudol dôvodné podozrenie, že traja podnikatelia koordinovali svoj postup pri predkladaní cenových ponúk vo verejných obstarávaniach vyhlásených šiestimi obcami na Slovensku na výstavbu ihrísk. Predmetom zákaziek bolo uskutočnenie stavebných prác a dodávka technického vybavenia v celkovej hodnote 359.126,30 eura s DPH. Tieto projekty boli čiastočne financované z verejných prostriedkov poskytnutých Úradom vlády SR.

"Začatie správneho konania neznamená, že účastníci konania porušili súťažné pravidlá, a neprejudikuje závery, ku ktorým môže Protimonopolný úrad SR dospieť v rozhodnutí," informovala Adriana Oľšavská z PMÚ.