Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Ekonomika

Po skrachovanej CK Alex Tour ostalo v zahraničí 168 turistov, nie 125

Z Bulharska už dnes priletelo 14 turistov a o 14.30 h odlieta z Rodosu lietadlo so šiestimi cestujúcimi CK Alex Tour na palube.

Bratislava 3. júla (TASR) - Po skrachovanej cestovnej kancelárii (CK) Alex Tour ostalo v zahraničí 168 turistov, a nie 125, ako poisťovňa Kooperativa informovala v pondelok (2. 7.). Vyplýva to z aktualizovaných informácií, ktoré dnes TASR poskytla hovorkyňa poisťovne Kooperativa Erika Barkolová.

Poisťovni sa podľa jej slov v spolupráci so spoločnosťou Coris podarí v stredu (4. 7.) zabezpečiť návrat 36 dovolenkárov z Turecka. "Problematickou nateraz zostáva už iba destinácia Malorka, kde však stále hľadáme riešenie," priblížila Barkolová. Turisti by tak z tejto destinácie mohli podľa neoficiálnych informácií priletieť tiež v stredu.

Z Bulharska už dnes priletelo 14 turistov a o 14.30 h odlieta z Rodosu lietadlo so šiestimi cestujúcimi CK Alex Tour na palube. Na stredu sú naplánované aj lety z Kréty s 20 dovolenkármi a z Korfu s 24 turistami. Ďalší traja ľudia by sa mali z Andalúzie vrátiť 8. 7. a 17 turistov má odísť z Bulharska 6. 7.

"Vzhľadom na rýchly vývoj situácie a nedostatok informácií zo strany CK Alex Tour sme verejne prisľúbili a poskytli garanciu dvoch dní, kedy klientom poskytneme úhradu primeraných nákladov spojených s touto situáciou," podotkla Barkolová.

V každom prípade však majú poškodení klienti CK Alex Tour podľa jej slov nárok na preplatenie nákladov na dopravu v zahraničí z miesta pobytu na Slovensko. Ak bola doprava súčasťou zájazdu. Tiež nárok na preplatenie preddavku, respektíve ceny zájazdu v prípade, ak nevycestovali a rozdielu medzi zaplatenou cenou zájazdu a cenou čiastočne poskytnutého zájazdu.