Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Po víkende sú bez elektriny už len desiatky odberateľov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Napriek tomu, že sa pracovníci SSD snažili už od skorého rána doriešiť všetky problémy spôsobené víchricou, v niektorých lokalitách si musia obyvatelia ešte počkať.

Žilina 12. marca (TASR) – Elektrikári od víkendu stále riešia posledné výpadky prúdu v súvislosti s počasím. Túto noc budú bez elektriny už len desiatky odberateľov. TASR o tom v utorok večer informoval hovorca spoločnosti Stredoslovenská distribučná (SSD), Žilina Miroslav Gejdoš.

"Dnes pokračovalo na strednom Slovensku obnovovanie dodávok elektriny po víkendovej víchrici. V priebehu dňa pribudli i dve nové poruchy na vedeniach vysokého napätia. V noci sa bude musieť zaobísť bez elektrickej energie 80 odberných miest. Najviac, 40, je ich vo Veľkom Rovnom v okrese Bytča, 30 v Dobroči na Kaškovom Laze v Lučeneckom okrese a 10 v Klenovci, v časti Skorušina, v okrese Rimavská Sobota. K výpadkom elektriny v Dobroči a Klenovci došlo dnes," konštatoval Gejdoš s tým, že na príčine sú stromy spadnuté na vedenie vysokého napätia.

Podľa neho napriek tomu, že sa pracovníci SSD snažili už od skorého rána doriešiť všetky problémy spôsobené víchricou, v spomínaných lokalitách si musia niektorí obyvatelia ešte počkať. Náročné podmienky neumožnili elektrikárom spustiť všetky poškodené vedenia. V práci budú pokračovať v stredu (13. 3.).

"Náročné podmienky, v ktorých energetici zo SSD od víkendu pracujú, ilustruje i dnešná výmena zlomených stĺpov v lyžiarskom stredisku Kubínska Hoľa. Aby mohli odstrániť zlomené a postaviť nové, potrebovali sa na miesto dostať s plošinou a traktorom kľučkujúc niekoľko sto metrov pomedzi stromy v lese. Hoci mala plošina nasadené reťaze, traktor ju musel ťahať. Niekoľkohodinová práca napokon skončila úspešne. Po dvoch dňoch začala do lyžiarskeho strediska opäť prúdiť elektrina," dodal Gejdoš.