Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Ekonomika

Počet žiadostí o podporu v USA minulý týždeň klesol

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Štvortýždňový priemer nových žiadostí, ktorý je presnejším ukazovateľom vývoja na trhu práce, pretože nepodlieha takým výkyvom ako týždenné údaje, v sledovanom období klesol o 250 na 196.250.

Washington 23. marca (TASR) - Počet Američanov, ktorí minulý týždeň požiadali o podporu v nezamestnanosti, klesol. Aktuálna štatistika signalizuje, že trh práce stále odoláva zvyšovaniu úrokových sadzieb americkej centrálnej banky (Fed), ktorá sa snaží ochladiť ekonomiku a utlmiť infláciu. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP.

Podľa údajov, ktoré vo štvrtok zverejnilo americké ministerstvo práce, sa počet nových žiadostí o podporu v USA v týždni do 18. marca znížil o 1000 na 191.000.

Štvortýždňový priemer nových žiadostí, ktorý je presnejším ukazovateľom vývoja na trhu práce, pretože nepodlieha takým výkyvom ako týždenné údaje, v sledovanom období klesol o 250 na 196.250. Pod hranicou 200.000 sa udržal deviaty týždeň po sebe

Počet ľudí, ktorí poberajú sociálne dávky aj po prvom týždni, sa za sedem dní do 11. marca zvýšil o 14.000 na približne 1,69 milióna ľudí. To je blízko hodnôt z obdobia pred pandémiou nového koronavírusu.