Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Podklady k prípadu pochybného prideľovania pôdy dá OĽaNO vedeniu SPF

Na snímke poslankyňa NR SR Veronika Remišová (OĽaNO) počas brífingu s novinármi. Foto: TASR - Martin Baumann

Remišová na štvrtkovej tlačovej konferencii informovala o ďalšom prípade pochybného prideľovania pôdy. SPF reagoval, že nedisponuje takýmito informáciami a vyzval Remišovú, aby ich fondu poskytla.

Bratislava 20. júla (TASR) – Podklady k prípadu pochybného prideľovania pôdy osobám bez akéhokoľvek právneho titulu k pozemkom dá hnutie OĽaNO k dispozícii Slovenskému pozemkovému fondu (SPF). Ten by sa navyše mal zaoberať vyjadreniami generálneho prokurátora o nečinnosti fondu. Skonštatovala to predsedníčka poslaneckého klubu OĽaNO Veronika Remišová.

Remišová na štvrtkovej (19. 7.) tlačovej konferencii informovala o ďalšom prípade pochybného prideľovania pôdy osobám bez akéhokoľvek právneho titulu k pozemkom. SPF reagoval, že nedisponuje takýmito informáciami a vyzval Remišovú, aby fondu poskytla všetky relevantné informácie, na základe ktorých tvrdenie uviedla.

"Podklady k spomenutému prípadu dáme vedeniu Slovenského pozemkového fondu k dispozícii. Je poľutovaniahodné, že pani riaditeľka (Adriana Šklíbová - pozn. TASR) o týchto pochybeniach nevie, nezaoberá sa nimi a doteraz nenavrhla žiadne konkrétne riešenia, aby k týmto prípadom nedochádzalo," uviedla v piatkovom stanovisku Remišová.

Zároveň zdôraznila, že vedenie fondu by nemalo odkláňať pozornosť na opozíciu, ale malo by sa v prvom rade zaoberať vyjadreniami generálneho prokurátora, ktorý podľa nej potvrdil zlyhania nielen v rezorte pôdohospodárstva, ale aj v SPF.