Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Ekonomika

Podľa premiéra si perly slovenskej ekonomiky musíme držať

Predseda vlády Robert Fico (vpravo) sprevádzaný prezidentom Mondi SCP a.s. Ružomberok Romanom Seneckým počas premiérovej návštevy papierenského podniku v Ružomberku v piatok 11. januára 2013. Foto: TASR/Dušan Hein

Podľa Fica prichádza doba, keď štát bude musieť individuálne pracovať s piliermi ekonomiky.

Ružomberok 11. januára (TASR) – V dobrom slova zmysle - perly slovenskej ekonomiky si musí štát držať, komunikovať s nimi a pomáhať im, aby neskončili a nenechali na uliciach tisíce nezamestnaných. Premiér Robert Fico to zdôraznil v súvislosti s nedávno schválenými stimulmi pri príležitosti dnešnej pracovnej návštevy celulózovo-papiernického podniku Mondi SCP Ružomberok.

"Som veľmi rád napriek tomu, že okolo toho bolo aj trošku, nazvime to, veselo v médiách, že sa nám podarilo dotiahnuť do konca investičnú pomoc pre spoločnosť Mondi SCP. Obrovská investícia na úrovni 100 miliónov eur, ktorá tu bude realizovaná, dáva záruku, že výroba bude dlhodobo pokračovať. Ťažko si predstaviť tento región bez takéhoto veľkého zamestnávateľa," vyzdvihol.

Prichádza podľa neho doba, keď štát bude musieť individuálne pracovať s piliermi ekonomiky, aby Slovensko neprichádzalo o ďalšie pracovné miesta. "Nebránim sa, aby sa s veľkými zamestnávateľmi rokovalo individuálne a tam, kde to je možné, aby sa im vychádzalo maximálne v ústrety. Napríklad spoločnosť Mondi SCP zohráva vo svojom regióne životne dôležitú úlohu," skonštatoval premiér.

"Doterajší stav umožňoval dávať stimuly nielen na vytváranie nových pracovných miest, ale najmä na udržanie zamestnanosti, čo sme uplatnili vo viacerých prípadoch, ktoré si to bytostne vyžadovali. Keďže peniaze naozaj nie sú, tak sme novelizovali zákon o investičných stimuloch a pomerne striktne sme povedali, že odteraz ich budeme dávať len vtedy, keď to bude viazané na vytváranie určitého počtu nových pracovných miest," vysvetlil.