Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Logopedická hra zvíťazila v súťaži Podnikateľský nápad roka

Foto: youtube

Súťaž, ktorú zorganizovalo Združenie mladých podnikateľov Slovenska pod záštitou Ministerstva financií SR, je určená pre mladých záujemcov, ktorí chcú začať podnikať.

Bratislava 3. októbra (TASR) - Hlavnú cenu a zároveň cenu verejnosti v súťaži Podnikateľský nápad roka 2013 získali študenti informatiky s logopedickou počítačovou hrou SPEEKLE.

Ocenenie primátora mesta Bratislava a cenu za bratislavský Podnikateľský nápad roka si odniesli mladí dizajnéri s detským nábytkom villo.in. Podnikateľským nápadom pre investora sa stal CulCharge, najmenší nabíjací USB kábel na svete z dielne mladých podnikateľov z Piešťan.

Súťaž, ktorú zorganizovalo Združenie mladých podnikateľov Slovenska pod záštitou Ministerstva financií SR, je určená pre mladých záujemcov, ktorí chcú začať podnikať.

Do druhého ročníka sa prihlásilo 320 projektov mladých podnikateľov z celého Slovenska.

I napriek tomu, že ide len o druhý ročník súťaže, vidíme, že záujem mladých ľudí podnikať rastie. Prihlásilo sa takmer o 20 % viac projektov. Tie mali v porovnaní s prvým ročníkom nielen vyššiu kvalitu a podnikateľský potenciál, ale zvýšil sa aj podiel projektov v oblasti služieb a v oblasti médií a reklamy v porovnaní s dominanciou IT projektov v minulom roku,“ povedal predseda Združenia mladých podnikateľov Slovenska Ján Solík.



Ako ďalej uviedol, zámerom súťaže Podnikateľský nápad roka je ukázať mladým ľuďom, že podnikať sa oplatí a že úspešné nápady majú mnoho tvárí. Práve cez víťazov by združenie rado motivovalo mladých ľudí k naštartovaniu vlastných biznisov ako alternatívy zamestnať sa po škole.

TASR informovalo Združenie mladých podnikateľov Slovenska.