Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 9. jún 2024Meniny má Stanislava
< sekcia Ekonomika

Lloyd's vyberie miesto pre európsku pobočku do polovice apríla

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Minulý týždeň totiž maltský denník Times of Malta napísal, že favoritom britskej spoločnosti je práve stredomorský ostrov.

Londýn 17. januára (TASR) - Britská poisťovňa Lloyd's of London zverejní názov krajiny, v ktorej otvorí novú európsku pobočku, do polovice apríla. Oznámil to dnes predseda spoločnosti John Nelson. Minulý týždeň totiž maltský denník Times of Malta napísal, že favoritom britskej spoločnosti je práve stredomorský ostrov.

Nelson pre agentúru Reuters povedal, že Lloyd's sa v 1. štvrťroku rozhodne a do Veľkej noci oznámi, kde v rámci príprav na brexit otvorí novú, európsku centrálu.

Jedna z najväčších svetových poisťovní si tak chce zabezpečiť prístup na spoločný európsky trh aj po odchode Británie z Európskej únie.

Nelson dodal, že Lloyd's presunie do novej dcérskej firmy viacerých riadiacich pracovníkov z rôznych oddelení.

Lloyd's aktuálne zvažuje päť rôznych miest, v ktorých by mohla sídliť jeho európska centrálna. Jedným z nich je napríklad írsky Dublin.

Výkonná riaditeľka Lloyd's Inga Bealová minulý týždeň naznačila, že spoločnosť mala najprv vo výhľade Dublin, Paríž alebo Frankfurt nad Mohanom. Neskôr na zoznam možností pribudli aj Malta a Luxembursko.