Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Ekonomika

Poľovníci a vlastníci lesov rokovali o novele zákona o poľovníctve

Ilustračné foto. Foto: TASR/Eduard Fašung

Cieľom bolo prerokovať východiská spoločných stanovísk pre formuláciu priorít legislatívneho zámeru novelizácie zákona o poľovníctve.

Bratislava 10. júla (TASR) - Zástupcovia poľovníkov a vlastníkov lesov rokovali o legislatívnych prioritách novely zákona o poľovníctve. Informoval o tom hovorca Slovenskej poľovníckej komory (SPK) Alojz Kaššák.

Spresnil, že na záver odborných a spoločenských podujatí organizovaných poľovníckou samosprávou v rámci mesiaca poľovníctva a ochrany prírody zvolal prezident SPK spoločné rokovanie zástupcov SPK, Slovenského poľovníckeho zväzu a petičného výboru petície Poľovníctvo má zmysel s predstaviteľmi Únie regionálnych združení vlastníkov neštátnych lesov Slovenska.

Cieľom bolo podľa neho prerokovať východiská spoločných stanovísk pre formuláciu priorít legislatívneho zámeru novelizácie zákona o poľovníctve, ako aj vykonávacej vyhlášky, ktorou sa vykonáva zákon o poľovníctve a dohodnúť rámce ďalšej vzájomnej spolupráce.

Účastníci rokovania sa podľa Kaššáka zhodli, že je vzhľadom na politické a spoločenské turbulencie potrebné hľadať zhodu medzi relevantnými zástupcami vlastníkov poľovných pozemkov a užívateľov poľovných revírov.

Zúčastnení sa podľa jeho slov na rokovaní zhodli napríklad aj na tom, že obhospodarovanie štátnych revírov by sa malo vykonávať len vlastnými zamestnancami štátneho podniku Lesy SR a sprísňovanie pravidiel výkonu práva poľovníctva by malo byť v réžii správ národných parkov.

Dodal, že SPK plánuje osloviť aj zástupcov vlastníkov poľnohospodárskych pozemkov, správcov lesného majetku štátu, mestské, obecné a cirkevné lesy, vybrané obce a mestá a ďalšie vybrané organizácie a inštitúcie s cieľom zosúladiť požiadavky tak, aby bol legislatívny zámer zmeny poľovníckej legislatívy akceptovateľný pre väčšinu z nich.