Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Ponuka Křetínského a Tkáča pripadá akcionárom Metra nízka

Foto: METRO Distribúcia

EPGC podľa vlastných vyjadrení viedol otvorené a konštruktívne rokovania, počas ktorých sa však ukázalo, že má odlišné predstavy o hodnote Metra ako obaja akcionári.

Düsseldorf 5. augusta (TASR) - Daniel Křetínský a Patrik Tkáč nezískali pri svojej snahe o prevzatie podporu dvoch veľkých akcionárov nemeckého obchodného koncernu Metro.

Rokovania s Meridian Stiftung a Beisheim Gruppe o potenciálnej podpore ponuky na prevzatie stroskotali, uviedol v pondelok holding EP Global Commerce (EPGC). EPGC podľa vlastných vyjadrení viedol otvorené a konštruktívne rokovania, počas ktorých sa však ukázalo, že má odlišné predstavy o hodnote Metra ako obaja akcionári.

EPGC tiež uviedol, že nezvyšuje ponúkanú cenu za akciu, neznižuje minimálnu akceptáciu ponuky, ani inak nemení ponuku. Holding chce prevziať minimálne 67,5 % akcií Metra, doteraz si však zabezpečil len asi tretinu kmeňových akcií. Platnosť ponuky sa skončí v stredu (7. 8.).

Holding EP Global Commerce (EPGC), ktorý patrí D. Křetínskému (53 percent) a P. Tkáčovi (47 percent) a sídli v Grünwalde pri Mníchove, predložil ponuku na prevzatie koncernu Metro koncom júna. Cieľom ponuky je zabezpečiť EP Global Commmerce prevzatie plnej prevádzkovej kontroly nad koncernom. EP ponúka za kmeňovú akciu Metro AG 16 eur a za prioritnú akciu 13,8 eura. Ponuka hodnotí koncern celkovo na 5,8 miliardy eur.