Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Poprad zrušil pravidelnú autobusovú linku na letisko

Na archívnej snímke popradské letisko. Foto: TASR/ Oliver Ondráš

Mesto uvažuje, že by v budúcnosti začalo riešiť prepravu cestujúcich na letisko a späť mikrobusom.

Poprad 4. marca (TASR) – Vedenie mesta Poprad zrušilo pravidelnú linku z autobusovej stanice smerom na popradské letisko. Dôvodom je minimálne využitie linky. Podľa primátora mesta Jozefa Švagerka boli mesiace, keď sa ňou previezlo 20 cestujúcich.

„Riešime efektívnosť autobusovej dopravy v meste. Táto linka nemala svoje opodstatnenie, keďže bola málo využívaná. Išlo o linku, čo znamená, že mala presne stanovený čas odchodu z letiska a pokračovala v trase. Odlety a prílety nebývajú vždy presné a hoci aj ľudia o linke vedeli, tá tam po ich prílete niekedy nebola,“ uviedol Švagerko. Autobusy na linke jazdili trikrát týždenne.

Mesto uvažuje, že by v budúcnosti začalo riešiť prepravu cestujúcich na letisko a späť mikrobusom. Ten by na cestujúcich podľa popradského primátora čakal a dokázal ich odviesť tam, kde potrebujú.

Švagerko upozornil, že zrušenie pravidelnej autobusovej linky na letisko je jedným z opatrení, ktoré sa týkajú zefektívnenia autobusovej dopravy v meste. „Je málo využívaná, čo sa odráža aj na ziskoch. V porovnaní s menšími mestami, ako sú Liptovský Mikuláš či Ružomberok, máme okolo 500.000 najazdených kilometrov, ale ak si porovnáme tržby, tak Poprad má zisk 200.000 eur a Ružomberok 500.000 eur,“ doplnil primátor.