Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

BVS napojila Popudinské Močidľany na vodovodnú sieť

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Štyri a pol kilometra dlhé potrubie bude zásobovať zhruba tisíc obyvateľov, jeho výstavba si vyžiadala investíciu tri milióny eur.

Popudinské Močidľany 29. novembra (TASR) - Nová vodovodná sieť v obci Popudinské Močidľany v okrese Skalica bude zásobovať viac ako 320 odberných miest. V stredu slávnostne napojili prvých odberateľov za účasti zástupcov investora Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS), obce i mesta Skalica. Informoval o tom hovorca BVS Peter Podstupka.

Štyri a pol kilometra dlhé potrubie bude zásobovať zhruba tisíc obyvateľov, jeho výstavba si vyžiadala investíciu tri milióny eur. BVS počíta s tým, že do tejto obce ročne dodá približne 47.000 m3 vody, čo je ekvivalentom 31 miliónov fliaš s objemom 1,5 litra.

Popudinské Močidľany patria k trom obciam Záhoria, ktoré mali rovnaký problém pripojenia na verejný vodovod. Hoci prechádzal v ich tesnej blízkosti, nemali obyvatelia prístup k tomuto zdroju pitnej vody. Výstavbu verejného vodovodu v Radošovciach BVS dokončila na jar tohto roku. Stavebne je dokončená aj výstavba vodovodu v Dubovciach, kde by mala voda z kohútikov začať tiecť v prvej polovici budúceho roka.

"Ľudia v tejto obci sa už môžu spoľahnúť na dodávku kvalitnej vody. Vodovod sme mohli dokončiť vďaka podpore ľudí z regiónu a našich akcionárov, ktorí nám dali dôveru a naštartovali investičný proces. Ten však musí pokračovať, aby sme zabezpečili nielen rozvoj, ale aj obnovu existujúcej infraštruktúry," povedal generálny riaditeľ a predseda predstavenstva BVS Ivan Peschl.