Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Portál Slovensko.sk bude pre údržbu na niekoľko hodín odstavený

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Informovala o tom Národná agentúra pre sieťové a elektronické služby.

Bratislava 14. decembra (TASR) – Dnešnou polnocou sa začne plánová technická odstávka portálu Slovensko.sk, počas ktorej nebude možný prístup na portál a využívanie jeho služieb. Informovala o tom Národná agentúra pre sieťové a elektronické služby (NASES).

Pravidelná technická odstávka je plánovaná 15. decembra 2016 od 00.01 do 06.00 h rannej. V tomto čase nebude možné pracovať s portálom, prezerať informačný obsah ani využívať prístup do elektronickej schránky.

Plánované technické odstávky sú podľa NASES určené na úpravy funkcionalít, optimalizáciu aplikácií a pravidelnú technickú údržbu portálu. Ich načasovanie je v termíne, v ktorom sa predpokladá najmenší záujem o elektronické služby.

„Podnikateľským subjektom i občanom, ktorí majú aktivované svoje schránky na doručovanie úradných rozhodnutí, odporúčame, aby si svoje schránky skontrolovali pred avizovanou odstávkou, teda ešte počas dnešného dňa,“ uviedol riaditeľ sekcie komunikácie agentúry Martin Dorčák.

NASES uverejňuje informácie o nedostupnosti portálu a jeho služieb v pláne technických odstávok priamo na www.slovensko.sk v časti Aktuálne témy a Plán technických odstávok.