Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Portfólio retailových parkov na Slovensku má nového majiteľa

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Deväť retailových parkov má celkovú rozlohu viac ako 35.000 štvorcových metrov.

Bratislava 18. decembra (TASR) - Portfólio deviatich regionálnych retailových parkov zo západného, stredného i východného Slovenska kupuje správcovská spoločnosť Tatra Asset Management. Médiá o tom informovala realitno-poradenská spoločnosť CBRE. Predávajúci a kupujúci sa dohodli, že nezverejnia cenu.

Predávajúcim je spoločnosť KLM Real Estate. Ako informovala CBRE, ktorá ju zastupovala, súčasťou transakcie je aj predkupné právo na ďalšie retailové parky, ktoré developer v súčasnosti pripravuje. "Rozhodli sme sa predať časť nášho portfólia investičnému fondu, pričom naďalej ostávame prostredníctvom našich dcérskych spoločností aktívni pri správe a prenájme všetkých obchodných centier," povedal spolumajiteľ spoločnosti KLM Real Estate Rastislav Čačko.

Deväť retailových parkov má celkovú rozlohu viac ako 35.000 štvorcových metrov. Spolu si v nich prenajíma maloobchodné priestory 70 nájomcov. "Príjmy z nájmu maloobchodných priestorov v týchto nákupných centrách predstavujú ročne viac ako 3,8 milióna eur," uzatvára realitno-poradenská spoločnosť.