Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Ekonomika

Poslanci nesúhlasili s odškodnením klientov nebankových subjektov

Na snímke poslanec Národnej rady SR Martin Fecko (OĽaNO). Foto: TASR - Jakub Kotian

Predkladateľ chcel zákonom odškodniť ľudí, ktorí vložili svoje finančné prostriedky do podnikania nebankových subjektov a utrpeli ujmu.

Bratislava 15. júna (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR neposunuli vo štvrtok zákon o čiastočnom odškodnení klientov nebankových subjektov z dielne Martina Fecka (OĽANO) do druhého čítania. Čiastočné odškodnenie sa malo týkať približne 50.000 ľudí.

Fecko navrhoval zúžiť okruh oprávnených osôb a upraviť podmienky poskytnutia odškodnenia a jeho výšku. "Najvyšší možný podiel, ktorý sa odškodňuje, je 33.000 eur a najvyššia možná suma odškodnenia z tohto podielu je 13.200 eur pri predpokladanom počte asi 50.000 ľudí, ktorých by sa mohla táto zákonná úprava týkať," uviedol v dôvodovej správe.

Predkladateľ chcel zákonom odškodniť ľudí, ktorí vložili svoje finančné prostriedky do podnikania nebankových subjektov a utrpeli ujmu. Ujma spočívala podľa Fecka v tom, že im po skončení podnikania nebankového subjektu alebo po ukončení konkurzného konania vedeného voči nebankovému subjektu nebol vyplatený alebo vrátený ani ich podiel, ktorý do takéhoto nebankového subjektu vložili.