Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Pošta vyhlásila súťaž na správu nehnuteľného majetku za 17,149 mil.eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Andrej Galica

Vybraný dodávateľ by mal pre poštu okrem iného zabezpečiť komplexné opravy, údržbu a servis nehnuteľného majetku užívaného Slovenskou poštou vrátane dodávky spotrebného materiálu

Bratislava 30. augusta (TASR) - Slovenská pošta hľadá firmu na správu nehnuteľného majetku na obdobie rokov 2018 až 2022. Cenu za tieto služby odhaduje na 17,149 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty.

Na zákazku vyhlásila Slovenská pošta súťaž, o ktorej informovala vo vestníku verejného obstarávania. Dôvodom pre vyhlásenie tendra je podľa hovorkyne pošty Martiny Mackovej ukončenie platnosti doterajšej rámcovej dohody na zabezpečenie týchto služieb, a najmä potreba vykonávania daných služieb v zmysle stavebného zákona a vyhlášky ministerstva práce, ktorou sa ustanovujú podrobnosti na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci.

"Novú rámcovú dohodu plánuje Slovenská pošta uzatvoriť na obdobie 48 mesiacov," doplnila Macková. V súčasnosti Slovenská pošta prevádzkuje podľa jej slov 1689 objektov, z toho 549 objektov je v jej vlastníctve. Slúžia ako poštové prevádzky, administratívne budovy, budovy prevádzkových a technických činností či rekreačné zariadenia a objekty ochranných stavieb civilnej ochrany.

"Na všetkých uvedených objektoch Slovenská pošta zabezpečuje komplexné opravy, údržbu a servis určeného nehnuteľného majetku v zmysle prevádzkových, bezpečnostných a hygienických štandardov na základe aktuálne platnej legislatívy," dodala Macková. Potreba zabezpečenia týchto služieb sa podľa nej odvíja aj od veku stavieb. Viac ako 40 % objektov má od 31 do 50 rokov, ďalších takmer 25 % má od 51 do 70 rokov a 11 % objektov má od 71 do 100 rokov.

Vybraný dodávateľ by mal pre poštu okrem iného zabezpečiť komplexné opravy, údržbu a servis nehnuteľného majetku užívaného Slovenskou poštou vrátane dodávky spotrebného materiálu a náhradných dielov vo všetkých objektoch v rámci celého územia Slovenskej republiky.

Zároveň by mal zabezpečiť vykonávanie odborných prehliadok, odborných skúšok a zabezpečovanie úradných skúšok určených vyhradených technických zariadení. Vykonávať by mal aj odborné prehliadky, odborné a úradné skúšky kotolní a komínov. Súčasťou zákazky sú aj opravy a sezónny servis kotolní a súvisiacich tepelných a technologických zariadení v objektoch Slovenskej pošty.

Záujemcovia o tender môžu predkladať ponuky alebo žiadosti o účasti v ňom do 28. septembra tohto roku. Slovenská pošta by chcela uzavrieť rámcovú dohodu s jedným uchádzačom. V tendri sa použije elektronická aukcia a zákazka nebude spolufinancovaná z eurofondov.