Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Potočnú ulicu v Handlovej zrekonštruujú za viac ako 218.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Investícia počíta s vytvorením povrchu takmer 700 metrov dlhej ulice s novými konštrukčnými vrstvami komunikácie, sfunkčnením jej odvodnenia a realizáciou bezpečnostného zábradlia.

Handlová 6. júna (TASR) - Viac ako 218.000 eur investuje handlovská radnica do komplexnej rekonštrukcie Potočnej ulice v širšom centre mesta. Komunikácia by mala prejsť opravou ešte tento mesiac, samospráva ju bude financovať výlučne z rozpočtu mesta. Informovala dnes TASR hovorkyňa Handlovej Viktória Moravčíková Timurová.

Do verejnej súťaže na dodávateľa rekonštrukcie, ktorú mesto vyhlásilo ešte začiatkom marca, sa prihlásilo 13 firiem, z nich osem predložilo ponuku. Tú najvýhodnejšiu, z hľadiska ceny za dielo ako i lehoty výstavby predložila spoločnosť Strabag, s.r.o., Oblasť Sever so sídlom v Žiline. "Firma rekonštrukciu zrealizuje za 218.096,98 eura vrátane dane z pridanej hodnoty (DPH). Zmluvu o dielo s ňou mesto podpíše 15. júna, s prácami tak môže začať 16. júna," uviedla Moravčíková Timurová.

Samospráva pôvodne predpokladala, že za rekonštrukciu Potočnej ulice zaplatí 306.000 eur bez DPH, podľa vedúceho ekonomického oddelenia Mestského úradu v Handlovej Petra Mendela, tak ušetrila asi 80.000 eur.

Investícia konkrétne počíta s vytvorením jednotného povrchu takmer 700 metrov dlhej ulice s novými konštrukčnými vrstvami komunikácie, plným sfunkčnením jej existujúceho odvodnenia a realizáciou nového bezpečnostného zábradlia. "Firma by mala komunikáciu zrekonštruovať za dva týždne, trvanie prác však bude závisieť aj od klimatických podmienok," dodala hovorkyňa Handlovej.