Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Ekonomika

Na pozíciu riaditeľa Agrokomplexu sa prihlásili štyria uchádzači

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Kandidát na post riaditeľa má mať vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa so zameraním na ekonomiku, poľnohospodárstvo, techniku alebo právo.

Bratislava, 27. júna (TASR) – Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR vyhlásilo 6. júna 2016 výberové konanie na riaditeľa štátneho podniku Agrokomplex. Do dátumu uzávierky sa prihlásili štyria uchádzači, a to Mário Dinga, Ivan Janičík, Boris Jordanov a Eduard Krcho. Informoval o tom dnes Michal Feik z odboru komunikácie a marketingu MPRV.

Kandidát na post riaditeľa má mať vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa so zameraním na ekonomiku, poľnohospodárstvo, techniku alebo právo. K ďalším požiadavkám patrí minimálne päťročná riadiaca prax. Ministerstvo pôdohospodárstva tiež požaduje poznatky a skúsenosti v oblasti propagácie a marketingu, manažérske, riadiace a organizačné schopnosti, znalosť všeobecne záväzných právnych predpisov súvisiacich s predmetom činnosti podniku a základné znalosti legislatívy EÚ v danej oblasti.

Podmienkou účasti na výberovom konaní bolo podľa Feika zaslanie návrhu stratégie rozvoja štátneho podniku Agrokomplex – Výstavníctvo Nitra v rámcoch aktuálneho programového vyhlásenia vlády SR, formou písomného dokumentu. "Meno nového riaditeľa štátneho podniku Agrokomplex bude definitívne známe v druhej polovici júla," dodal Feik.