Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Ekonomika

Pôžičky si začali vybavovať online takmer dve tretiny Slovákov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Riešenie pôžičiek cez internet začalo prevládať vlani u 53 %, zatiaľ čo na pobočkách a prostredníctvom telefonických hovorov ich vybavovalo 43 % ľudí.

Bratislava 17. októbra (TASR) - Slováci v oblasti financií prechádzajú k online službám. Takto si v dnešnej dobe rieši pôžičku 64 % ľudí. Informovala o tom spoločnosť Home Credit.

Riešenie pôžičiek cez internet začalo prevládať vlani u 53 %, zatiaľ čo na pobočkách a prostredníctvom telefonických hovorov ich vybavovalo 43 % ľudí. Pred dvoma rokmi si pôžičku dojednávalo v pobočke alebo telefonicky až 85 % ľudí a zvyšných 15 % prostredníctvom internetu.

Česi si berú pôžičky online ešte vo väčšej miere než Slováci. V Českej republike si podľa údajov spoločnosti pôžičky dojednáva cez internet až 86 % klientov.

"Takto sa dá žiadosť vybaviť z pohodlia domova zo svojho počítača alebo mobilného telefónu," približuje situáciu riaditeľ divízie produkty a marketing z firmy Milan Cáder. "Zaznamenali sme obrovský nárast dopytu po tejto službe v relatívne krátkom čase, čo je jasný signál, že online prostredie je pre spotrebiteľov čoraz pohodlnejšie," uzatvára.