Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Ekonomika

Prijímajú žiadosti o dotácie na poistné v poľnohospodárskej prvovýrobe

Na snímke traktor so sejačkou na poli neďaleko mesta Trebišov. Foto: TASR Roman Hanc

PPA dodala, že žiadatelia, ktorí v čase podania žiadosti nebudú mať uzatvorené poistné zmluvy, musia ich po ich uzatvorení vložiť do podanej žiadosti v systéme ITMS2014+.

Bratislava 26. apríla (TASR) - Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) zverejňuje výzvu na prekladanie žiadostí o poskytnutie dotácie na platby poistného v poľnohospodárskej prvovýrobe. Termín na podávanie žiadostí o túto štátnu pomoc je od 26. apríla do 26. júna 2023. Žiadosti podané po vyššie uvedenom termíne nebudú platobnou agentúrou akceptované.

Agentúra spresnila, že žiadosť o poskytnutie dotácie na platby poistného v poľnohospodárskej prvovýrobe sa predkladá prostredníctvom formulára, ktorý je registrovaným žiadateľom v ITMS2014+ dostupný na webovom odkaze http://itms2014.sk/ po prihlásení.

PPA dodala, že žiadatelia, ktorí v čase podania žiadosti nebudú mať uzatvorené poistné zmluvy, musia ich po ich uzatvorení vložiť do podanej žiadosti v systéme ITMS2014+. Bez vloženého potvrdenia o úhrade nebude môcť agentúra žiadateľovi poskytnúť dotáciu.