Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Ekonomika

PPS Group navrhuje v roku 2023 plošné zvýšenie platov o mieru inflácie

Výrobné priestory PPS Group Foto: TASR/Dušan Hein

Konkrétny nárast miezd sa má vypočítať podľa jesennej strednodobej predikcie základných makroekonomických ukazovateľov Národnej banky Slovenska.

Detva 25. augusta (TASR) – Návrh na plošné zvýšenie platov o mieru inflácie a zachovanie všetkých existujúcich benefitov navrhlo zakotviť do budúcoročnej kolektívnej zmluvy vedenie spoločnosti PPS Group Detva. Konkrétny nárast miezd sa má vypočítať podľa jesennej strednodobej predikcie základných makroekonomických ukazovateľov Národnej banky Slovenska. Informuje o tom vedenie spoločnosti.

"Rozhodli sme sa spraviť prvý krok vo vyjednávaní už viac ako štyri mesiace pred skončením aktuálne platnej kolektívnej zmluvy, pretože chceme zamestnancom poskytnúť záruku udržania ich životnej úrovne v turbulentných časoch, ktoré žijeme," povedal generálny riaditeľ PPS Group Martin Domiter. Vedenie spoločnosti predpokladá, že takýto krok zamestnancom umožní sústrediť sa na plnenie pracovných povinností.

"Prísľub takéhoto navýšenia platov je istou formou bianco šeku, pretože v tejto chvíli nie je možné odhadnúť presnú výšku inflácie v jesennej predikcii, no PPS Group sa rozhodla podstúpiť toto riziko, pretože si uvedomujeme svoju zodpovednosť voči zamestnancom," dodal Domiter. Spoločnosť sa chce podľa neho takto zamestnancom odplatiť aj za situáciu z minulosti, keď sa naopak oni zasadili o prežitie firmy v ťažkej ekonomickej situácii.

Ako pre TASR uviedol predseda odborov pri PPS Detva Stanislav Ľupták, ešte si neprevzal poštovú zásielku od vedenia spoločnosti a nemá ani preštudovaný návrh vedenia, ktorý mu vo štvrtok prišiel e-mailom. "V utorok 30. augusta budeme mať rokovanie základnej organizácie odborov, potom sa vyjadrím," uviedol.