Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Ekonomika

Pracovníci školstva a vedy vyzývajú strany podporiť školstvo

Na archívnej snímke Foto: TASR/Pavel Neubauer

Zväz si podľa vlastných slov uvedomuje, že Slovensko potrebuje stabilnú vládu.

Bratislava 7. marca (TASR) - Výsledky parlamentných volieb sú zrkadlom rôznorodého názorového spektra občanov Slovenskej republiky a politiky strán, ktoré chcú riadiť našu vlasť. Pre TASR to uviedol Pavel Ondek, predseda Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy Slovensku (OZ PŠaV).

"Zväz si uvedomuje, že Slovensko potrebuje stabilnú vládu, ktorá bude schopná riešiť krízové rezorty, medzi ktoré patrí najmä školstvo. OZ PŠaV a partnerské reprezentatívne organizácie pôsobiace v školstve sa zhodli na spoločnej deklarácii na podporu slovenského školstva, ktorá bola pred voľbami do Národnej rady Slovenskej republiky odoslaná politickým stranám, vrátane tých, ktoré sa dostali do parlamentu," konštatuje sa vo vyhlásení odborového zväzu.

OZ PŠaV vyzýva všetky parlamentné strany na podporu potrieb školstva a tie, ktoré budú zostavovať vládu, aby do programového vyhlásenia vlády zaradili požiadavky deklarácie tak, aby bolo zreteľné, čo chce vláda urobiť so slovenským školstvom, ako to chce urobiť a dokedy to chce urobiť.