Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Pre konflikt dánsky Carlsberg odstavil dva pivovary na Ukrajine

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Dánska firma oznámila, že v dôsledku prudkého zhoršenia bezpečnostnej situácie zastavila výrobu v pivovaroch v hlavnom meste Kyjev a v meste Záporožie na juhovýchode krajiny.

Kodaň 24. februára (TASR) - Dánska pivovarnícka spoločnosť Carlsberg oznámila, že pre eskalujúci konflikt zastavila produkciu v dvoch svojich pivovaroch na Ukrajine. Spoločnosť je druhým najväčším výrobcom piva na ukrajinskom území.

Dánska firma oznámila, že v dôsledku prudkého zhoršenia bezpečnostnej situácie zastavila výrobu v pivovaroch v hlavnom meste Kyjev a v meste Záporožie na juhovýchode krajiny. Carlsberg, ktorý má na Ukrajine tri závody a podiel na trhu 31 %, dodal, že "vo svojich ukrajinských prevádzkach urobil viacero opatrení s cieľom chrániť tamojších zamestnancov". TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

"Naša firma zastavila výrobu v mestách Kyjev a Záporožie a zamestnancov sme informovali, aby zostali doma a rešpektovali nariadenia ukrajinských úradov," uviedla hovorkyňa spoločnosti. Tretí pivovar Carlsbergu sa nachádza v západoukrajinskom meste Ľvov.