Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Pre štátny smútok bude vo štvrtok obmedzená prevádzka hazardných hier

Ilustračná snímka Foto: TASR/ Štefan Puškáš

To znamená, že dňa 13. októbra v čase od 8.00 h do 17.00 h nie je možné uzatvoriť stávku, overiť výhry ani vyplácanie výhier a iné úkony súvisiace s prevádzkovaním hazardných hier.

Bratislava 12. októbra (TASR) – Vo štvrtok 13. októbra bude na Slovensku obmedzená prevádzka hazardných hier. Dôvodom je štátny smútok, ktorý vyhlásila vláda v súvislosti s úmrtím exprezidenta Michala Kováča. Trvať bude od 8.00 h do 17.00 h.

Ako pre TASR uviedol hovorca národnej lotériovej spoločnosti Tipos Rastislav Čépe, v čase trvania štátneho smútku sú podľa zákona o hazardných hrách stanovené obmedzenia prevádzkovania hazardných hier.

„Prevádzkovatelia hazardných hier majú zakázané vykonávať príjem vkladov, príjem stávok, vyplácanie výhier, iné úkony smerujúce k určeniu výsledku hazardnej hry a ďalšie úkony, ktoré sa pri prevádzkovaní hazardných hier vykonávajú verejne, alebo pri ktorých sa uskutočňuje komunikácia medzi hráčom a prevádzkovateľom hazardnej hry, okrem zverejňovania výsledkov hazardných hier,“ priblížil Čépe.

To znamená, že dňa 13. októbra v čase od 8.00 h do 17.00 h nie je možné uzatvoriť stávku, overiť výhry ani vyplácanie výhier a iné úkony súvisiace s prevádzkovaním hazardných hier.

„Tieto obmedzenia trvajú počas vyhláseného celoštátneho smútku. V prípade porušenia tejto zákonnej povinnosti, orgán dozoru daňového úradu v rámci výkonu svojej pôsobnosti môže prevádzkovateľovi, ktorý tento zákaz porušil, udeliť pokutu v rozpätí od 3300 eur do 16.000 eur,“ vyčíslil hovorca Tiposu.

Po 17.00 h, teda po skončení štátneho smútku, sa už môžu prevádzkovať všetky hazardné hry.