Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Pre štrajky dcérskych spoločností Lufthansy v Nemecku meškajú lety

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Samotnú spoločnosť Lufthansa štrajk nijako neovplyvnil.

Frankfurt nad Mohanom 20. októbra (TASR) - Viac než 300 letov a 60.000 cestujúcich postihli nedeľňajšie štrajky štyroch dcérskych spoločností aerolínií Lufthansa vo viacerých nemeckých mestách. Informovali o tom agentúry DPA a AP.

Štrajk nemeckých odborov posádok lietadiel spoločností Eurowings, Germanwings, Lufthansa Cityline a SunExpress, ktorý bol ohlásený v piatok a mal sa pôvodne konať medzi 05.00 h a 11.00 h, bude trvať až do nedeľňajšej polnoci, uviedol podpredseda odborovej organizácie palubných sprievodcov (UFO) Daniel Flohr.

Lufthansa totiž podľa UFO na svojich zamestnancov vyvíjala nátlak, aby sa na štrajku nezúčastnili, a pohrozila im, že štrajk je "nelegálny" a "ohrozuje ich pracovné miesta".

Rušenie či meškanie letov sa dotklo pasažierov v mestách Frankfurt nad Mohanom, Düsseldorf, Stuttgart, Berlín, Mníchov či Hamburg.

Samotnú spoločnosť Lufthansa štrajk nijako neovplyvnil. Odbory zrušili aj od pondelka avizovaný štrajk materskej spoločnosti Lufthansa, keďže sa s jej zástupcami dohodli na dvojpercentnom navýšení platov pre členov posádky.