Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

VIDEO: Pred parlamentom protestovali živnostníci pre kauzu Váhostavu

Z protestu živnostníkov poškodených Váhostavom pred budovou NR SR 15. apríla 2015 v Bratislave. Na snímke transparenty s rôznymi nápismi ako napríklad ´Páni politici, vy ste tu pre nás, nie my pre vás,´ či ´Nezaplatené faktúry - Trestný čin´. Foto: TASR

Neverte sľubom premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Takto vyzýval ľudí dnes pred parlamentom opozičný poslanec Alojz Hlina (KDH), ktorý zorganizoval protest živnostníkov.

Bratislava 15. apríla (TASR) - Neverte sľubom premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Takto vyzýval ľudí dnes pred parlamentom opozičný poslanec Alojz Hlina (KDH), ktorý zorganizoval protest živnostníkov.



Približne do 50 z nich dnes prišlo pred budovu Národnej rady SR s transparentmi vyjadriť svoj nesúhlas s priebehom reštrukturalizácie spoločnosti Váhostav-SK. Premenovali ju na "Dlhostav" a na transparentoch vyzývali politikov, aby sa konečne spamätali, prebrali zodpovednosť za zlé rozhodnutia a na transparentoch nechýbali ani nápisy "Široký do basy".





Malí podnikatelia nesúhlasia s tým, ako sa vyvíja reštrukturalizácia Váhostavu-SK. "Realizovali sme pre Váhostav-SK zákazku financovanú z europrostriedkov a značnú časť sme nedostali zaplatenú. Je to vyše 20.000 eur. Problémy, ktoré máme, doteraz sú tie, že v tejto čiastke splácame úroky z kontokorentného úveru, poklesol nám tok hotovosti," uviedol pre TASR majiteľ a konateľ spoločnosti Remal Industries Milan Blaho s tým, že jeho spoločnosť sa dostala do problémov. "Sme postavení do situácie, že my musíme platiť okamžite, ale štát sa nevie o nás postarať. Nevieme vymôcť svoje nároky ani právnou cestou," priblížil Blaho.

Podľa jeho slov malí živnostníci v tejto kauze "ťahajú stále za kratší koniec".