Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Ekonomika

Predaj elektrických vozidiel firmy BYD sa v 1. kvartáli prepadol

Návštevníci sa pozerajú na elektrické vozidlo BYD počas autosalónu v Bangkoku v Nonthaburi. Foto: TASR/AP

Medzikvartálny výrazný pokles objemu predaja s vysokou pravdepodobnosťou zosadí BYD z pozície najväčšieho predajcu elektrických vozidiel na svete.

Peking 2. apríla (TASR) - Čínska automobilka BYD oznámila za 1. štvrťrok tohto roka prepad predaja elektrických vozidiel o viac než 40 %. Dá sa tak očakávať, že pozíciu svetovej jednotky v oblasti predaja elektromobilov vráti americkej Tesle. Informovala o tom agentúra Reuters.

BYD uviedla, že v 1. štvrťroku predala 300.114 elektrických vozidiel. V porovnaní s predchádzajúcim kvartálom to predstavuje pokles o 43 %. Posledný štvrťrok minulého roka však znamená pre BYD rekord, keď predala 526.409 vozidiel a preskočila tak amerického konkurenta. V medziročnom porovnaní objem predaja vzrástol, keď oproti 1. štvrťroku 2023 predala automobilka BYD o 13,4 % elektrických vozidiel viac.

Medzikvartálny výrazný pokles objemu predaja s vysokou pravdepodobnosťou zosadí BYD z pozície najväčšieho predajcu elektrických vozidiel na svete. Analytici očakávajú, že sa vráti Tesle, pri ktorej sa predpokladá rekordný predaj 458.500 vozidiel. Americká automobilka oznámi svoje výsledky v oblasti predaja za 1. kvartál v stredu 3. apríla.