Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Ekonomika

Predaj Mercedes-Benz v 2. kvartáli vzrástol, pomohol dopyt po e-autách

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Nemecká automobilka Mercedes-Benz predala v 2. štvrťroku 515. 700 vozidiel.

Berlín 11. júla (TASR) - Nemecká automobilka Mercedes-Benz predala v 2. štvrťroku 515.700 vozidiel. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka to znamená rast o 6 %. Uviedla to firma v utorok s tým, že vzrástol najmä dopyt po elektrických vozidlách a prémiových autách. Informovala o tom agentúra Reuters.

Predaj vozidiel sa zvýšil vo všetkých kľúčových regiónoch spoločnosti - Európe, Ázii a Severnej Amerike. V rámci Európy sa firme darilo na domácom trhu, kde predaj vzrástol o 23 %. V Číne predal Mercedes-Benz o 12 % áut viac a v Spojených štátoch sa predaj zvýšil o 6 %.

Menej úspešná bola automobilka vo zvyšku sveta, teda mimo uvedených regiónov. Vo zvyšku sveta predal Mercedes-Benz 20.700 vozidiel, čo predstavuje pokles o 12 %.

Z jednotlivých segmentov prudko vzrástol dopyt po elektrických vozidlách. Automobilka ich v 2. kvartáli predala 56.300, čo je o 123 % viac než v rovnakom období pred rokom. Záujem bol aj o prémiový segment, ktorý zahrnuje AMG, Maybach a vozidlá triedy G. V tomto segmente zvýšila automobilka predaj áut v 2. štvrťroku o 12 %.